Omgeving

omgeving residence opduin - Noordwijk aan ZeeNoordwijk is centraal gelegen tussen Amsterdam, Leiden en Den Haag. Alle drie de steden liggen op hooguit dertig autominuten afstand.

Noordwijk zelf is wellicht wat kleinschalig van opzet. Maar door de centrale ligging zijn alle grootstedelijke gemakken, inclusief Schiphol Amsterdam Airport, op een steenworp afstand.

Op cultureel gebied is in Noordwijk en omgeving altijd iets te doen, en befaamde theaters en musea zoals in Amsterdam, Leiden, Haarlem, Delft zijn van hieruit binnen handbereik. Noordwijk aan zee bevindt zich middenin een natuurlijke duinomgeving en aan het Noordzeestrand.

 

Bloemenbadplaats van Europa

Noordwijk groeide van vissersdorp uit tot mondaine badplaats. Toen het dorp Noordwijk werd gesticht bestond de populatie naar alle waarschijnlijkheid uit vissers. Op de locatie van het huidige Grand Hotel Huis ter Duin stond in 1444 de eerste ‘vierboet’. Een verhoogde vuurplaats die dienst deed als vuurtoren. In de loop der eeuwen kwam de kruidenteelt op en daarna nam de bloembollenteelt het over. In die periode was strandbezoek iets voor de elite, vanwege de reinigende werking van zeewater en de frisse schone zeelucht. Zo werd Noordwijk een badplaats voor de welgestelden. De unieke combinatie van strand en kleurige bollenvelden maakte dat Noordwijk uitgroeide tot ‘Bloemenbadplaats van Europa’. Noordwijk heeft nog steeds die geweldige grandeur waarbij de sfeervolle charme van het vroegere vissersdorp met de pittoreske vissershuisjes nog altijd is terug te vinden.
Bloemenbadplaats van Europa

Alle voorzieningen binnen handbereik

In Noordwijk en directe omgeving zijn alle voorzieningen binnen handbereik. Winkels zijn er in overvloed. Luxueuze speciaalzaken en ambachtelijke winkeltjes vindt u in de Hoofdstraat direct achter de boulevard. Supermarkten en winkelcentra bevinden zich in de nabijheid van uw woonresidentie. Dat geldt eveneens voor de medische voorzieningen. Dankzij steden als Leiden en Den Haag in het achterland met ultramoderne ziekenhuizen en gezondheidscentra, is daarbij in alles voorzien.
Daarnaast kent Noordwijk een bloeiend uitgaansleven voor jong en oud. Met een langgerekte boulevard, een aaneenschakeling van gezellige terrassen, sfeervolle strandpaviljoens, excellente restaurants en een keur aan tophotels.
Alle voorzieningen binnen handbereik

Natuurlijke omgeving

Residence Opduin is uniek gelegen in historisch duingebied. Op korte afstand van twee Natura 2000-gebieden, met alle rust en ruimte van dien. In het zuiden de Coepelduynen met de witte en grijze duinen, duindoornstruwelen en vochtige duinvalleien; aan de andere kant Kennemerland-Zuid met zijn bloemrijke duingraslanden. In villawijk De Zuid is het sterk geaccidenteerde duinlandschap grotendeels bewaard gebleven en verspreidt het zich door de hele buurt. Dit is mede te danken aan Wijkvereniging De Zuid, die zich hier sterk voor inzet. U treft hier dan ook een grote verscheidenheid aan duinflora en –fauna aan. Lage liguster- en duindoornstruiken en blauwe zeedistel, maar ook beschermde planten als hondskruid.
Natuurlijke omgeving
voorzijde oost
voorzijde west
achterzijde overdag
achterzijde nacht